Body Stress Release SchagenWim Speur en Erwin Odendaal

Onze praktijk

Body Stress Release Schagen is gevestigd temidden van de weilanden vlakbij de West-Friese omringdijk aan de Burghorner polder, de oudste polder van Nederland. De route naar de praktijk vindt u hier.

Wim Speur

“In 2007, inmiddels tien jaar geleden, heb ik de opleiding tot Body Stress Release practitioner gevolgd in Zuid Afrika. De aanleiding lag in de vraag van mijn werkgever in 2006, ‘wat ga je doen met je pensioen?’. Na een woelige nacht wist ik het: BSR practitioner. In 2004 was ik na een tiental BSR behandelingen volledig hersteld van een nekhernia (bijna alle andere therapieën zetten geen zoden aan de dijk).

Het met mensen bezig zijn, helpen en ondersteunen heeft mij altijd getrokken maar vond in mijn vakgebied, automatisering, geen plek. In 2001 heb ik een huis gebouwd met een ‘guest-house’ ernaast waar de BSR praktijk in is gevestigd en die vanaf oktober 2017 volledig benut wordt. De komst van Erwin Odendaal als collega helpt om de wachtlijst te verkorten en de bekendheid van BSR in de medische wereld te vergroten.

De praktijk geeft mij veel plezier en ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan. Iedere werkdag zijn er kleine verrassende ontwikkelingen bij klanten die niet te voorspellen waren. Inmiddels hebben al meer dan 1000 mensen de weg naar de praktijk gevonden waarvan 80%  met positief resultaat.

In mijn werkzame periode was ik techneut, verkoper en consultant. Daar heb ik veel van geleerd. De natuur is nu mijn inspiratiebron waarbij het al het voorgaande mij geholpen heeft de werking van het menselijke lichaam te begrijpen. De vogels, planten, dieren in de omgeving van de praktijk bevestigen dat. Eindelijk kwam er gevoel in mijn lichaam, zowel fysiek als geestelijk.

Mijn missie is dat iedereen die de behandelingen heeft ondergaan vrij van stress, positief, vrolijk en ontspannen de deur uit gaat.”

Erwin Odendaal

Sinds 1999 heb ik als zelfstandig webdeveloper gewerkt: een snel vak, waarin veranderingen zich in duizelingwekkend tempo aandienen. Het is stressvol en zittend werk, dat bij mij steeds weer leidde tot (pijn)klachten. De problemen de ik sinds mijn kindertijd al met mijn rug heb, werden er ook niet beter door.

De behandelingen bij Wim Speur hebben het merendeel van mijn klachten enorm verminderd of ze zijn zelfs helemaal verdwenen. En dat al na een paar keer! Zonder er eigenlijk echt over na te denken viel, na een behandeling bij Wim opeens het kwartje. ‘Dit is wat ik moet gaan doen!’

Wim was daar erg blij mee, want de praktijk is druk en zijn tijd is ook beperkt. Samen kunnen we veel meer mensen helpen gezonder in het leven te staan!

Ik verlang er naar een wezenlijke bijdrage te leveren aan het welzijn van planeet en mens. BSR kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vrijmaken van stress en mensen weer perspectief geven. Daar een rol in kunnen spelen is in mijn ogen het mooiste wat er is.

Gelijk na de eerste 3 behandelingen voelde ik al verbetering en inmiddels ben ik, een half later, in de “onderhouds-fase” beland.
Ideaal voor rugpatiënten. Kortom, twijfel niet langer maar probeer dit gewoon!

— Vrouw, 45 jaar, geopereerd aan een hernia
Scroll to top