Erwin Odendaal - Body Stress Release practitioner

Klasgenoten

Om de 10 dagen krijgen we op school een nieuwe partner toegewezen voor de zogenaamde partner-checks. Om en om geef je elkaar een release. De één speelt client op maandag, donderdag en maandag en de ander is practitioner. Op dinsdag, vrijdag en dinsdag zijn de rollen omgedraaid. Je hebt daardoor de gelegenheid om van alles onder handen te nemen. Man, vrouw, dik, dun, gespierd of tenger, klein en groot. Zo ben je mooi voorbereid op wat er straks allemaal aan je voorbij trekt in de praktijk.

De praktijk valt echter niet altijd mee. Al dat porren in ruggen en nekken levert bij veel klasgenoten de nodige narigheid op van hoofdpijn en stijve nekken tot stijve onderruggen en pijnlijke benen. Maar als over een paar weken de stages beginnen moeten we volleerd genoeg zijn om onze klanten te kunnen helpen. We zullen het proefkonijn spelen op de koop toe moeten nemen. That’s all in the game.

Een ander onderdeel van de cursus is het leren omgaan met mensen in alle soorten en maten, zonder oordeel en steeds weer met alle aandacht. En wat is er dan mooier dan met zesentwintigen persoontjes, vijf maanden lang, intensief met elkaar te worden geconfronteerd? Onder ons zijn onder andere een muzikant, verpleegsters, ICT-ers, een rechter, een regressie-therapeut, een lijstenmaker, een surf-instructeur, verkoopmedewerkers, vertegenwoordigers, een timmerman en een barman.

Behalve op school treffen we elkaar ook regelmatig daarbuiten. Voor feestjes, borrels, wandelingen en excursies. Genoeg mensen en situaties dus voor een mooie foto-serie. Hierbij deel 1 daarvan.

[foogallery id=”545″]

Scroll to top