Erwin Odendaal - Body Stress Release practitioner

Stage

Na de examens en het slagen van ons allemaal, is de stageperiode aangebroken. De afgelopen week zagen we allemaal onze eerste echte cliënten. Elke student moet minimaal vijf cliënten, die hij of zij zelf heeft geronseld, drie releases geven. Dat zijn er in totaal driehonderdnegentig, te verdelen over zes kamers, met gelukkig vier zogenaamde ‘overloopkamers’. Een heel gepuzzel om dat allemaal rond te breien, maar het lijkt elk jaar toch weer te lukken.

Ontzettend spannend natuurlijk om je eerste echte cliënten te mogen releasen. Maar de ‘partner checks’ hebben ons daar perfect op voorbereid zoals blijkt. En deze stageperiode zal ons voorbereiden op het runnen van onze praktijk straks. En we kunnen het! Bij heel veel cliënten waren direct na de eerste sessie al veranderingen waar te nemen. Afgezien van dat iedereen volledig ontspannen en met een enorme behoefte aan slapen van de BSR-bank komt, verdwijnen veel klachten binnen een enkele dag. Wat is het toch een wonderlijk effectieve techniek.

Iedereen heeft naast het geven van releases ook een keer receptie- of taxidienst. Cliënten melden zich bij de receptie in een cottage bij het parkeerterrein van de academie. Na het invullen van de klantenkaart en betaling (50 rand (€ 3,50) per release) wordt men opgewacht door de practitioner bij één van de kamers in de cottage zelf, of wordt men de heuvel op gereden naar de academie door de BSR taxi. Boetie (één van de hoofddocenten) regelt de goede doorstroom. Cliënten die te laat komen of practitioners die uitlopen noodzaken tot het verplaatsen van releases naar andere kamers. De regel is dat cliënten niet hoeven te wachten. Boetie zorgt daarvoor zonder een sprankje stress.

Zo kreeg gisteren een vroege cliënt een ongeluk op de ‘dirt road’ (onverharde weg) richting school, had één zich verslapen en kon een derde de weg niet vinden. Daarbij kwam dat een deel van de overloopkamers was ingeboekt, omdat het met zoveel studenten anders niet lukte alle afspraken in te plannen. Georganiseerde chaos was het resultaat. En wonder boven wonder, blijft iedereen vrolijk, regelt het zich uiteindelijk allemaal, krijgen alle cliënten hun release, liggen verslapers wat later op de tafel, is er niemand gewond geraakt bij het ongeluk en krijgt het slachtoffer toch nog haar release en is iedereen uiteindelijk om ongeveer twaalf uur klaar. En dat gaat dan in alle harmonie en zonder (al te veel) gemopper.

We zijn een mooi stel mensen. We zijn een topklas!

(Oh, trouwens, van de opbrengst wordt een deel van het eindexamenfeest gefinancierd.)

Scroll to top