Erwin Odendaal - Body Stress Release practitioner

Vakantie!

Deze week hoeven we niet naar school. We zouden zelfs niet kunnen als we al zouden willen, want de school is dicht. En er is ons met klem opgedragen niet met schoolzaken bezig te zijn en ons vooral te ontspannen. Even alle stress laten wegvloeien voordat het Body Stress wordt. Velen van ons gingen aan het begin van de vakantie toch nog wel even langs een BSR practitioner. Dan begin je je vakantie direct al ontspannen.

In deze week komen familie of partner over, of men gaat terug naar huis. Dat laatste geldt dan alleen voor de Zuid-Afrikanen. Mijn huisgenoten zijn nu allemaal elders in Zuid-Afrika hun vakantie aan het vieren. Ik heb het huis een paar dagen voor me alleen. Mijn echtgenoot en ik hebben besloten dat hij niet over komt.

De achterblijvers ondernemen activiteiten met elkaar. Afgelopen zondag maakte ik samen met drie klasgenoten, een echtenote, een dochter en een kleindochter een korte wandeling. Het pad ging slingerend over een riviertje door de bossen, waarbij je dit steeds moest oversteken via betonnen dammetjes of grote keien. Maar het is droog, erg droog. Het water stond in poelen stil en hier en daar kon je een klein bijna druppelend stroompje ontwaren. De stilte was oorverdovend en de voeten bleven bijna allemaal droog.

Onderweg werden er mooie gesprekken gevoerd. Over de relaties tussen (groot)ouders en (klein)kinderen. Over hoe ongelooflijk open van geest kinderen tegenwoordig vaak zijn. En over hoe dit hun ouders beïnvloedt. Het was een bijzondere middag.

Dinsdagmorgen heb ik in mijn eentje een strandwandeling gemaakt en ben daarna voor een cappuccino en een enorm stuk worteltaart naar Wilderness doorgereden. Alleen wandelen op het strand vind ik dan toch best spannend. We worden regelmatig gewaarschuwd voor geweld. Wanneer een vrouw alleen me hardlopend tegemoet komt, vraag ik me af of ik me nou aanstel, of dat zij, zoals veel Zuid-Afrikanen, niet wil toegeven aan angst. Als je daar aan toegeeft, zeggen ze, dan heb je geen leven meer.

Na mijn koffiepauze ben ik doorgereden naar de “Map of Africa”. Dat is een heuvelconfiguratie die lijkt op de kaart van … Afrika. Curieus, toeristisch en toch leuk. Er achter ligt het veld waar je vanaf kunt paragliden, richting het strand daar ver in de diepte. Mijn huisgenote gaat een afdaling aan haar puberzonen geven als ze hier zijn over een paar weken. Als moeder zou je ze daar toch juist van willen weerhouden? Maar nee, ze wil ze graag die ervaring schenken. Zo’n ervaring lijkt mij ook wel wat, dus wie weet zweef ik lekker mee die heuvel af.

 

Scroll to top